Page arrow
31.01.2024. u 20:00 @ Booksa

Gaza, Undated - Poetsko svjedočenje o opsadi

Large gaza  undated   podnijeti svjedo%c4%8denje o boli  3
Ponedjeljak
23.01.2023.

Inicijativa za slobodnu Palestinu organizira drugo okupljanje Gaza, Undated, kojim nastoje otvarati prostor poetskog susreta palestinske i izraelske poetske tradicije kao i bogate suvremene poezije, koja u oba slučaja ne propušta priliku zabilježiti bol i gubitak i dugo trajanje duboko nepravednih okolnosti uokvirenih okupacijom kao jednim od najradikalnijih društveno-političkih formata dehumanizacije. Poezija zato ulazi na mala vrata opsade i drži ih otvorenima za sve vas koji imate potrebu slušati i govoriti u trenutku u kojem je većina ostala bez teksta ili bez hrabrosti koju i tekst i njegov kontekst traže od nas. 

Na okupljanju podnaslova Poetsko svjedočenje o opsadi čitamo sjajnu izraelsku pjesnikinju Sharron Hass i izbor iz zbirke Stanje opsade (buybook, 2022) čuvenog, vjerojatno najčuvenijeg, palestinskog pjesnika Mahmouda Darwisha. Kroz poetska i druga pitanja vode nas Marko Pogačar i Aneta Vladimirov. Izabrane pjesme, u prijevodu Mirze Sarajkića i Sonje Prijić, čitaju Nikolina Milardović i Betina Ilić Grički, članice poetske grupe Povezija

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Ostali programi

Otkad je Booksa otvorila svoja vrata u siječnju 2004. godine u gostima su nam bile brojne organizacije, umjetnice, izvođači, održale su se stotine tribina, razgovora, okruglih stolova, diskusija, predstavljanja... Mnogo je ljudi koji rade vrlo zanimljive i kvalitetne stvari, ali nemaju svoj prostor gdje bi ih mogli predstaviti i tu na scenu upadamo mi. Možemo besplatno ustupiti prostor, tehniku kojom raspolažemo i pomoć u promociji događanja. No kako je upita jako, jako puno, ne možemo nikako udovoljiti svima, a ima li, ili nema slobodnih termina i kada, saznat ćete ako nam šibnete mail.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu