Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
22.09.2021. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Eva Marija Jurešić i Dora Jakovac

Large untitled design   2021 09 15t164748.439
Srijeda
08.09.2021.

Književna tribina Učitavanje ovaj put u parku ispred Bookse ugostit će poeziju Eve Marije Jurešić i prozu Dore Jakovac

Moderatorski dvojac Vigor Vukotić i Martin Majcenović pravit će se da jesen još nije počela i uživati u toplim zrakama poslijepodnevnog sunca (optimistični smo oko prognoze). S gošćama će razgovarati o životnim izazovima, egzistencijalnom pritisku, kreativnim dilemama, ali i o ponekoj ozbiljnoj temi.

Eva Marija Jurešić rođena je u siječnju 2000. Odrasla na Krku. Završila jezičnu gimnaziju u Rijeci, pa preddiplomski studij društvenih znanosti u Bruxellesu. Pjesme i kratke priče objavljene su joj u Zborniku poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju Rukopisi 44, u magazinu Crtice s otoka, te na portalima Poeziju na štrikove i Čovjek-časopis. Pjesničke fragmente objavljuje na Instagram blogu o_postit_e. Kandidira za nagradu Na vrh jezika 2020.

Dora Jakovac rođena je 1996. godine u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Velikoj Gorici, a trenutno studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ponekad piše, a u posljednje vrijeme pokušava i objavljivati.

Facebook event je na linku.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu