Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow
22.10.2021. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Petra Boras i Janko Haramina

Large untitled design  11
Četvrtak
14.10.2021.

Na idućoj književnoj tribini Učitavanje gosti će biti Petra Boras i Janko Haramina

Moderatorski dvojac Martin Majcenović i Vigor Vukotić s njima će razgovarati o tome gledaju li u tipkovnicu dok pišu, smatraju li da se poezija čita ili konzumira i mogu li knjige biti statusni simboli. (hint: samo ako su debele i tvrdih korica)

Petra Boras, iako je rođena u Osijeku, najprirodnije se osjeća dok boravi na jugu. Od malena je privlači pisanje, no nikada se nije ozbiljnije okušala u tome. Tijekom cijeloga života se uglavnom izražava kroz glazbu, ali ju je oduvijek zanimalo i fasciniralo kako (tako naizgled lako) netko uspije napisati nešto što takne na tisuće duša. Prije dva ljeta počela je s gotovo svakodnevnim pisanjem/zapisivanjem. Vjerojatno je tada dobila i odgovor - ako se naizgled čini kako je ono što čitaš lako napisano, onda je to o čemu je pisano bilo zaista teško za proživjeti. Sada piše razmišljajući, hodajući, pričajući...u sivilu i šarenilu, u bunilu i sukobu, u smijehu i plaču i definitivno u ljubavi. 

Janko Haramina (1999.) student je agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Do sada objavljivan u časopisu Kvaka i zborniku odabranih učeničkih radova, Poezitiva Vaskrsenje duša. Prije aktualne pandemije bio je jedan od organizatora večeri poezije pod imenom Horizont u zagrebačkoj kavani K&K Milčec. Uz poeziju bavi se glazbom te piše autorske tekstove za uglazbljivanje.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. U slučaju vremenskih neprilika, događaj se premješta u klub, uz ograničenu publiku.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu