Page arrow
16.09.2022. u 19:00 @ Booksa

Učitavanje: Monika Nožinić i Helena Risek

Large u%c4%8ditavanje   predlo%c5%beak
Srijeda
14.09.2022.
Ljeto je na izmaku, stiže nam i prvo ovosezonsko Učitavanje. Pod ravnanjem, ta koga drugog, već moderatorskog dvojca Vigora Vukotića i Martina Majcenovića, publici će se svojim pjesmama i razmišljanjima o pisanju predstaviti dvije neafirmirane pjesnikinje: Monika Nožinić i Helena Risek.
Osim predstavljanja mladih pjesničkih snaga, predstavit ćemo i učitavačke novosti u novoj sezoni, objasniti što nam ona sve nosi i koji će biti novi poligoni za neafirmirane pjesnike i prozaike.
 
Helena Risek rođena je 27. listopada 1990. u Zagrebu. Završila je KBF, smjer Relgiozna pedagogija i katehetika. Administratorica je u privatnoj stomatološkoj ordinaciji. U slobodno vrijeme piše poeziju i pleše na svili. Objavljena poezija može se pronaći na: booke.hr, astronaut.ba, casopiskvaka.com.hr te na blogu poezijanakonpoezije.
Monika Nožinić pisanjem poezije bavi se još od ranog djetinjstva. Iako je odabrala socijalni rad kao životni poziv te 10 godina provela volontirajući i radeći u NGO organizacijama, put ju je odnio u novinarstvo, a zatim i u IT vode. Trenutno radi kao copywriter i content creator u zagrebačkoj digitalnoj agenciji Async Labs. Poezija joj je oduvijek bila odmak od svakodnevice i svojevrsna terapija pa tako njene pjesme često imaju preneseno značenje. Kroz poeziju iznosi svoje emocije, snove, razna duševna i društvena stanja, ostavlja otvorena vrata čitatelju te podiže svijest o važnosti mentalnog zdravlja. Za sebe kaže da je strastveno znatiželjno “piskaralo”, neprestano nadahnuta prirodom i ljudima oko sebe. Prva pjesma objavljena joj je u zbirci pjesama Erato ´04 (Međunarodni institut za književnost, Zagreb, 2004.), a želja joj je izdati vlastitu zbirku poezije.
 

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu