Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
15.12.2021. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Marta Džaja i Lucija Relić

Large untitled design   2021 12 10t171559.503
Petak
10.12.2021.

Božić dolazi, a tribina Učitavanje ima razloga za dodatno slavlje jer obilježava mali jubilej: dvadeseto izdanje otkako se učitava u Booksi. U goste ovaj put dolaze pjesnikinje Marta Džaja i Lucija Relić.

Moderatorski dvojac Martin Majcenović i Vigor Vukotić s njima će razgovarati o pisanju, književnosti i još koječemu.

Marta Džaja ima 27 godina i radi u svom novootvorenom obrtu M.art. Podučava ruski jezik kroz inovativne i kreativne pristupe, bavi se projektima u kulturi i organizacijom događaja. Studirala je u Zadru, Brnu i Moskvi, radila je kao nastavnica ruskog i sociologije, kao voditeljica kreativnih radionica, konobarica, prodavačica, pizza majstorica, itd. Živjela je posvuda, od Strizivojne do Michigana. Volontira u raznim udrugama. Dopredsjednica je Udruge za promicanje urbane kulture ARLA. Izrazito voli postojati, neozbiljno shvaćati konvencije, čitati, glumiti, saditi i jesti biljke, plesati, raditi na zemlji, promatrati mjesec i beskrajno dugo šetati šumom. Ponajviše voli pisati i silno želi objaviti svoju prvu zbirku poezije. Zasad je možete pronaći u časopisima Zadarska Smotra, Nova Istra, Poezija, na internetskim portalima Strane, Čovjek-časopis, nomad.ba te u zbornicima Tragovi u snijegu: Sjeme za budućnost i Susret riječi.

Lucija Relić rođena je1999. godine u Požegi, a trenutno je studentica četvrte godine anglistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od osnovne škole aktivna je članica literarnih grupa, no tek se krajem srednje škole odvažila pisati vlastite radove. Na faksu se to pretvorilo u pisanje poezije u kojemu je sve više pronalazila vlastiti glas i stil. Godine 2020. prvi je put poslala pjesme na natječaj Na vrh jezika, što je nastavila i 2021. godine. Kako je pjesama koje piše sve više i više, slažem i nešto što bi se moglo nazvati zbirkom. U slobodno vrijeme bavi se i glazbom te odnedavno s bratom i još trojicom prijatelja svira i pjeva u lokalnom bendu, gdje osim obrada također pokušavaju pisati i uglazbljivati autorske pjesme.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Maksimalan broj osoba koji smije istovremeno boraviti u prostoru kluba je 15. Ulazak je moguć uz posjedovanje COVID potvrde. 

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

 

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu