Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow
21.10.2020. u 16:00 @ Booksa

Učitavanje: Lovre Petrić i Filip Rutić

Large u itavanje
Nedjelja
18.10.2020.

U parku ispred Bookse održat će se prvo jesensko Učitavanje. Ujedno je ovo i 13. (nadamo se ne i, hm, jel...) Učitavanje otkada se održava pod kapom (nadajmo se ne i kišobranom) Bookse. Svoju će prozu narodu pročitati i predstaviti Lovre Petrić i Filip Rutić.

Moderatori će, kao i obično, biti nezamjenjivi dvojac – Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Lovre Petrić rođen je 1996. u Zadru. Krvne je grupe 0. Završio je Gimnaziju Franje Petrića i prvostupnik komparativne književnosti i informacijskih i komunikacijskih znanosti, Filozofski fakultet u Zagrebu (2019). Dobitnik je stipendije za međunarodnu bilateralnu razmjenu pri fakultetu Chonnam u gradu Gwangju (Južna Koreja), studij francuskog jezika i književnosti (zimski semestar 2018). Student jednopredmetnog diplomskog studija Komparativne književnosti te Sinologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (2020).

Filip Rutić (Varaždin, 1997) nakon završetka gimnazije upisuje sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje završava preddiplomski studij, a potom upisuje dramaturgiju na Akademiji dramskih umjetnosti. Piše scenarije i prozu. Pohađao je Ferićevu radionicu pisanja u Booksi. Kratke priče objavljivane su mu u sklopu natječaja na portalima NEMA, Kritična masa, Književni krug Karlovac.

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. U Booksi se redovito održava od 2019. godine.

*** U slučaju lošeg vremena selimo u klub i zbog epidemioloških mjera primamo ograničen broj publike! ***

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Sudjelujte u našim programima – virtualno!

S obzirom na specifičnu i nesigurnu situaciju u kojoj se nalazimo, do daljnjega se nažalost nećemo uživo družiti na programima u Booksi. Ali ako vam falimo bar upola koliko vi nama, već se osjećamo bolje.

A kako bismo skratili vrijeme do ponovnih cjelodnevnih druženja u klubu, zajedničkog komentiranja pročitanih knjiga u našoj „čitaonici“, diskusija na tribinama ili najobičnijeg ispijanja kava na klupici – svakako pogledajte koje smo vam „online“ aktivnosti pripremile.

Large 1.3.pratite programe ivan buvini%c4%87

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu