Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow
15.09.2020. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Lara Petrović i Ksenija Radajeva

Large ucitavanje 1 event
Ponedjeljak
07.09.2020.

Nakon karantenske i ljetne stanke Učitavanje je spremno za novu, nadajmo se uspješnu i neprekinutu, sezonu. U parku ispred Bookse svoju poeziju i prozu predstavit će Lara Petrović i Ksenija Radajeva.

O svom stvaralaštvu, čitanju i književnim ambicijama prozborit će s moderatorskim dvojcem Vigorom Vukotićem i Martinom Majcenovićem.

Lara Petrović rođena je 1999. u Vinkovcima na dan Šale s kojom se poistovjetila i uzela fakat kao ponavljajuću životnu temu. Studentica je psihologije Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu, a zapise ostavlja ozbiljnije od srednje škole kada je imala nekoliko izvirivanja na smotri LiDraNo-a. U tom periodu čitala je na Jutrima poezije u Vinkovcima, dok se danas sebično skriva s vlastitim mislima. Bavi se glumom i utapa vrijeme u pregršt interesa širokog spektra i malog dosega. Navodno je alergična na sunce.

Ksenija Radajeva rođena je 1998. godine u Zadru, a od 2017. studentica je jednopredmetne komparativne književnosti. Piše fragmentarne i eksperimentalne radove primarno se zanimajući za postmodernu i poststrukturalizam.

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. U Booksi se redovito održava od 2019. godine.

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Sudjelujte u našim programima – virtualno!

S obzirom na specifičnu i nesigurnu situaciju u kojoj se nalazimo, do daljnjega se nažalost nećemo uživo družiti na programima u Booksi. Ali ako vam falimo bar upola koliko vi nama, već se osjećamo bolje.

A kako bismo skratili vrijeme do ponovnih cjelodnevnih druženja u klubu, zajedničkog komentiranja pročitanih knjiga u našoj „čitaonici“, diskusija na tribinama ili najobičnijeg ispijanja kava na klupici – svakako pogledajte koje smo vam „online“ aktivnosti pripremile.

Large 1.3.pratite programe ivan buvini%c4%87

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu