Page arrow
Lipanj  2023.  2 Lipanj  2023.  3
10.12.2020. u 12:00 @ Booksa

Učitavanje: Ana Kovačić

Large ana kovacic
Petak
04.12.2020.

Ako revno pratite ovu tribinu, sasvim sigurno ste zapazili divne šarene ilustracije kojima ih najavljujemo. Tijekom ove godine njihova autorica bila je ilustratorica i dizajnerica Ana Kovačić, i upravo su nju momci s Učitavanja, Vigor Vukotić i Martin Majcenović, pozvali na sljedeći razgovor.

Ana i Vigor u Booksi su razgovarali o čitanju, pisanju i crtanju, romanima i slikovnicama, vizualnosti i umjetnosti, igricama, i još mnogočemu. Snimku ovog zanimljivog i šarolikog razgovora objavit ćemo ovdje na portalu 10. prosinca.

Ana Kovačić diplomirala je na zagrebačkom Studiju dizajna. Kao ilustratorica radi na raznolikim projektima u području nezavisne kulture i obrazovanja, ali i komercijalnim projektima za privatne naručitelje. Njezine ilustracije objavljene su u dječjem časopisu Brickzineonline i tiskanom izdanju zbirke stripa Komikaze. Ilustrirala je zbirku pjesama za djecu Olje Savičević Ivančević i knjigu Kućni duhovi autorice Dubravke Ugrešić, čije objavljivanje nestrpljivo iščekuje.

Kao ilustratorica je radila na projektu vizualnog identiteta 56. i 57. Goranovog proljeća i na projektima u području obrazovanja Pro(iz)vedi mladost u kulturi i Laboratorij arhitekture. Ilustrirala je seriju portreta značajnih žena za društvenu igru Strašne žene koja promiče postignuća iznimnih žena na raznim poljima ljudskog djelovanja. Autorica je interaktivnih ilustracija u sklopu stalnih postava raznih hrvatskih centara za posjetitelje. Izlaže na grupnim izložbama, a njezini radovi bili su izloženi i na samostalnoj izložbi Njezin panteon u sklopu festivala Vox Feminae 2018., za koji je iste godine izradila i vizualni identitet.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu