Page arrow
28.09.2021. u 18:00 @ Booksa

Tribina o stripu: Vladimir Šagadin

Large untitled design   2021 09 23t150301.982 Foto: Igor Soviček.
Srijeda
08.09.2021.

Na novom izdanju tribine na kojoj razgovaramo o stripovskim superjunacima Leonardu Juriću u goste dolazi Vladimir Šagadin.

Inspirirani Shang-Chijem, Vladimir i Leonard pričat će o iskoracima u reprezentaciji različitih identiteta u stripovima i njihovim filmskim ekranizacijama. Komentirat će se povijest tih trendova, kao i njihov aktualni politički, komercijalni i estetski značaj. Politička korektnost, cancel culture, wokeness, sjwovi, inceli, alt-right, virtue signaling i ostali omiljeni vokabular sigurno će biti korišten!

Vladimir Šagadin (Banja Luka, 1975.) grafički je dizajner, publicist i producent medijskih sadržaja u novinama, radiju i televiziji. Voditelj je, urednik i scenarist različitih televizijskih sadržaja (Laku noć, Hrvatska, Šlep šou, Kvizna situacija...). Organizator je i suorganizator kulturnih manifestacija (G točka – Grad u Gavelli, 24satno crtanje stripova, Crtani Romani Šou...). Osnivač je izdavačke kuće 2x2 specijalizirane za autorske stripove domaćih mladih umjetnica i umjetnika te selektor strip programa na festivalima književnosti u Zagrebu, Rijeci i Puli. Posljednje tri godine je izvršni urednik na Telesportu gdje objavljuje vizuale i ilustracije. Objavljuje tekstove, osvrte i eseje o sportu, stripu, glazbi i popularnoj kulturi.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

Tribina o stripu

Kakve veze Superman ima s konformizmom? Kako su X-Meni politička moderna? Jesmo li slijepi kao Daredevil? Koji heroji su ''iz naroda'', a koji iz ''kule od slonovače''? Sva ta i mnoga druga pitanja ljubitelji superherojskih priča, a i oni koji to tek postaju, saznat će na tribini Leonarda Jurića.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu