Page arrow
Revija malih knji%c5%beevnosti island booksa  27.   29.9.Add a heading  1
07.12.2018. u 16:00 @ Booksa

Revija malih književnosti - Magreb: zatvaranje festivala

Large pobunjena zelja1
Ponedjeljak
26.11.2018.

U Medijateci francuskog instituta novinar i kritičar Neven Svilar razgovarat će s Mohammedom Berradom iz Maroka i Habibom Selmijem iz Tunisa u 17 sati, a u 19 sati u klubu Booksa svoje će radove čitati Lamis Saidi iz Alžira i Samira Negrouche iz Alžira. Zatvaranje festivala popratit će nastup benda Easy Tiger u 20 sati.

Revija malih književnosti održava se u suradnji s Human Rights Film Festivalom (2. do 9.12.), a njihov zajednički program zove se Riot of Desire / Pobunjena želja. Cijeli program događanja u sklopu Revije malih književnosti možete vidjeti ovdje, a ovdje je cijeli program Human Rights Film Festivala.

 

Revija malih književnosti

Festival Revija malih književnosti održava se krajem svake godine u Booksi. Gošće i gosti Revije u svojim su zemljama dobro poznati i uspješni kod publike i kritike, dok su u Hrvatskoj još neobjavljeni. U prvoj dekadi postojanja Revija je ugostila mlade književne snage iz svih zemalja regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Slovenija, Srbija). 2015. Revija je okrenula pramac u smjeru sjevera i predstavila autore i autorice iz Latvije, Litve i Estonije, a 2016. u gostima su nam bile njihove kolegice i kolege iz zemalja Beneluxa. Sljedeće tri godine putovali smo na jug i upoznali autore Levanta, Magreba i Egipta. Potom su na red došle književnosti zemalja Polarnog kruga, a 2021. Revija se 'vratila' kući, fokusirajući se na domaću književnost kao malu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu