Page arrow
16.11.2018. u 18:00 @ Booksa

Razgovor s Tanjom Mravak

Large tanja1
Ponedjeljak
05.11.2018.

Njezine dvije zbirke kratkih priča Moramo razgovarati i Naša žena smatraju se antologijskima u suvremenoj domaćoj književnosti. Njezini nastupi na splitskom festivalu Pričigin redovito se čekaju s nestrpljenjem i ispraćaju s oduševljenjem. Ona zna kako ispripovijedati priču da bi se obuhvatilo neiskazivo: razotkrili zamršeni ljudski odnosi i komunikacijski nesporazumi te sačuvalo ono malo humora i sreće koji nam pomažu preživjeti. Ona zna kako književnim sredstvima i u književnome tekstu prikazati ograničenja patrijarhalnog društva, kao i „male otpore" koje takvom društvu pružaju mnoge ovdašnje žene, ali i muškarci. Ona je Tanja Mravak i s njome u Booksinu Književnom budoaru razgovaramo o pisanju i kazivanju priča, o našim i ničijim ženama, o komunikaciji, bliskosti i konfliktu, o stvarnoj i imaginativnoj Zagori, o patrijarhatu, kolektivnom mentalitetu i pojedinačnim otporima te o terapijskim i drugim moćima književnog teksta.

Razgovor će moderirati književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić.

Od riječi do riječi

Što se novoga i važnoga pojavilo na domaćem i regionalnom književnom horizontu? Bilo da se radi o književnosti, teoriji književnosti, publicistici ili novim trendovima u svijetu izdavaštva, ovo je tribina na kojoj razgovaramo o temama koje su važne piscima, čitateljima, ljudima od struke. Tribinu vodi književna kritičarka i urednica Katarina Luketić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu