Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
29.01.2019. u 17:00 @ Booksa

Književni kružok: Damir Karakaš

Ponedjeljak
21.01.2019.

Kratko, jasno, dorađeno, bez viškova i bez patetike izrazi su s kojima se najčešće opisuju knjige Damira Karakaša, jednog od naših najhvaljenijih pisaca.

Čitateljski klub 55+ pozabavio se njegovom knjigom Sjećanje šume, a sada će članice ovog vrijednog kluba imati prilike Karakaša pitati sve što žele ne samo o ovoj knjizi, nego i o njegovom pisanju općenito.

O ovom romanu pisao je i Booksin književni kritičar Ivan Tomašić, a prije no što na proljeće izađe novi roman Damira Karakaša, eto prilike da se još malo prodiskutira i više no uspješna i nagrađivana knjiga Sjećanje šume.

Ako vas zanima neka od aktivnosti u sklopu projekta Koja je tvoja priča?, javite nam se na booksa[at]booksa.hr ili nas nazovite na 01/ 4616 124.

Ovaj projekt sufinancira Europska unija kroz Europski socijalni fond, a traje do 31. prosinca ove godine.

Književni kružoci

Projekt Koja je tvoja priča? omogućuje našim sugrađankama i sugrađanima starijim od 55 godina da se kreativno izraze kroz pisanje, da kvalitetno provode vrijeme na čitateljskim druženjima i u razgovorima s piscima i spisateljicama i da se zabave u pokušajima da u društvu osmisle, ispripovijedaju ili ilustriraju priče. Glavni je cilj osnažiti kreativne i socijalne vještine ukupno 65 osoba i potaknuti ih da aktivno sudjeluju u kulturnom životu. Kratke priče i pjesme koje će nastati na radionicama pisanja bit će objavljene na portalu booksa.hr, održat će se pet književnih kružoka s domaćim piscima i spisateljicama, deset Raspričavanja na kojima će se zajednički pisati i pripovijedati priče, pročitat će se deset knjiga o kojima će se razgovarati na deset druženja čitateljskog kluba, a tu je i radionica ilustriranja priča.
Projekt se provodi u razdoblju od 1.9.2018. do 31.12.2019. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 484.719,14 HRK, a iznos EU potpore je 412.011,26 HRK.
Prijave za sudjelovanje su obavezne i zato nam se javite na 01/ 4616 124 ili na booksa[at]booksa.hr. Voditeljica projekta je Dušica Parezanović, a kontakt osoba je Ana Profeta. Dobro nam došli!
Više o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima možete saznati ovdje, a o Europskom socijalnom fondu na ovoj poveznici.
Sadržaj objava na mrežnoj podstranici projekta isključiva je odgovornost udruge Kulturtreger. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu