Prema novim epidemiološkim mjerama klub Booksa poslužuje kavu za van svaki dan (osim ponedjeljka) od 11 do 17h. / You can order coffee to go every day (except Monday) from 11am to 5pm.
Close
Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Vesna Solar

svi tekstovi  >
Large vesna
Četvrtak
17.09.2015.
Vesna Solar (Zagreb, 1972.)

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala komparativnu književnost i filozofiju 1997. Zatim upisuje poslijediplomski, a kasnije i doktorski studij književnosti na istom fakultetu. Trenutno se bavi pisanjem doktorske dizertacije.  
Još za vrijeme srednjoškolskih dana objavljuje kazališne kritike na Omladinskom radiju, a od 1995.-1997. i u časopisu Homo volans, gdje je uređuje i kazališnu rubriku. Od 1997. bavi se uglavnom književnom kritikom i esejistikom. Tekstove i prijevode s engleskog objavljuje u Vijencu, Zarezu i Temi, na Trećem programu HR i na Booksinom portalu.

Prva knjiga Nepouzdanost sjećanja. Eseji i kritike izašla joj je 2011. Radi kao urednica u izdavačkoj kući Ex libris. Baveći se književnošću kao urednica i književni kritičar, ostvarila je svoj životni san: čitati knjige. U slobodno vrijeme šeće psa.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu