Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Zanimanje: dramaturg - dvostruki život dramaturga

Large large annex20 20march20fredric20dr 20jekyll20and20mr 20hyde nrfpt 03
Ponedjeljak
05.04.2021.

Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i Booksa nastavljaju suradnju na novom ciklusu tribina Zanimanje: dramaturg. Prva tema koja je predstavljena jest dvostruki život dramaturga.

Na online razgovoru sudjelovale su SPID-ove članice, dramaturginja i prevoditeljica Jelena Kovačić, dramaturginja i producentica Diana Meheik te dramaturginja i copywriterica Rona Žulj, od kojih sve tri, osim dramaturške prakse, rade i druge poslove koje su dramaturgiji dovoljno blizu da se njihove kompetencije mogu prenositi i na druga polja.

Tribinu je moderirao mladi dramaturg i pisac Espi Tomičić koji je s gošćama razgovarao o razlozima zbog kojih dramaturzi_ginje ponekad rade u nekoliko različitih polja istovremeno, a koje ponekad treba tražiti u afinitetima, ponekad u činjenici egzistencijalne nužnosti, a ponekad negdje sasvim treće. Dotaknuli su se i mnogih drugih oblika mnogostrukih života koji su u kulturnom prekarijatu češće pravilo nego iznimka.Ciklus tribina Zanimanje: dramaturg posvećen je temama specifičnih oblika i uvjeta rada u polju dramaturgije, njihovim nevidljivim aspektima te položajem takvog rada u odnosu na kulturne i obrazovne institucije. Njime Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela najavljuje objavu strukovnog priručnika za definiranje radnih i autorskih prava te određivanje pravednih naknada za rad u polju filma, televizije, radija, izvedbenih umjetnosti i videoigara, kojime kao strukovna udruga želi doprinijeti vidljivosti svog članstva i polja rada, ali i otvoriti dijalog s ostalim radnicima u kulturi u nadi da će zajednički izboriti bolje uvjete za rad i adekvatnije budžete za kulturu na razini države.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu