Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.

VIDEO: Sjedinjene države Levanta

Large rmk Asmaa Azaizeh, Adania Shibli i Maan Abu Taleb
Srijeda
10.01.2018.

Od 5. do 10. prosinca 2017. održane su Sjedinjene države Levanta, zajednički program Revije malih književnosti i Human Rights Film Festivala vezan uz države Levanta (Jordan, Libanon, Palestinu i Siriju). Booksina Revija tako je ove godine, u svom 13. izdanju, prvi put u Hrvatskoj predstavila suvremenu književnost na arapskom jeziku. Na Reviji je gostovalo sedmero književnica i književnika iz Levanta te je objavljena antologija Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju.

U programu koji možete pogledati na snimci sudjelovali su Maan Abu Taleb, pisac i urednik rođen u Jordanu s trenutnom adresom u Londonu, Asmaa Azaizeh, palestinska pjesnikinja i novinarka koja živi u Haifi, te Adania Shibli, nagrađivana prozaistica, dramatičarka i istraživačica koja živi u Berlinu. Pisci i voditeljica Miljenka Buljević razgovarali su o njihovom radu, umjetničkom i političkom kontekstu.

Možda će vas zanimati
Iz Revije malih književnosti
Homepage 399131951 dd2895c2fe z 30.10.2014.

Iz kuta

Autor: Eljan Tanini (Revija malih književnosti 2014, Albanija)

U fokusu
Homepage revija 1 22.10.2015.

Čudnovati žanrovi Baltika

Kako se prva večer Revije malih književnosti primicala kraju, tako je maglovit pojam 'baltičke književnosti' počeo poprimati jasne konture. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu