Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.
Piše: Booksa Booksa

VIDEO: Šetnja iza ugla - priča o zagrebačkim parkovima

Large untitled design  1
Subota
11.07.2020.


U parku ispred Bookse Saša Šimpraga održao je predavanje o zagrebačkim parkovima i vrtovima.

Mjesto gdje se danas nalazi Booksa i parkić ispred nekad je bio dijelom jednog od najstarijih zagrebačkih vrtova kojem danas gotovo da i nema traga. Kratki pregled povijesti vrtova i parkova Zagreba dotaknuo se ne samo onih najstarijih, najvećih, najmodernijih, najboljih, privatnih i javnih, već i onih budućih.

Tijekom predavanja održana je i kratka šetnja iza ugla, odnosno, posjet jednom budućem parku koji karakterizira kaskadno oblikovanje.

Saša Šimpraga je analitičar prostora, publicist i aktivist. Autor je knjige Zagreb, javni prostor i urednik nekoliko knjiga u području arhitekture i umjetnosti. Osnivač je i voditelj platforme 1postozagrad koja se volonterski bavi poboljšanjima Zagreba.

***

Gostovanje se odvilo u sklopu projekta "Korak dalje – prema uključivoj kulturi" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

kifla-mini

kifla-mini-kuc

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu