Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
Piše: Booksa

VIDEO: Poezija na živo: Marija Dejanović

Large swiming instructor Marija Dejanović i Ivan Šamija.
Utorak
19.05.2020.


U online izdanju tribine Poezija na živo u goste nam je iz druge vremenske i klimatske zone putem Zooma došla pjesnikinja Marija Dejanović.

Marija Dejanović rođena je u Prijedoru 1992. godine. Odrasla je u Sisku. Živi i djeluje u Zagrebu i Larissi. Objavljivala je pjesme, eseje i književne kritike u raznim časopisima, zbornicima i na internetskim portalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Pjesme su joj prevođene na engleski, rumunjski, slovenski, grčki, makedonski, bugarski, islandski, litavski i talijanski jezik. Sudjelovala je na međunarodnim pjesničkim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Grčkoj. 2018. godine objavljuje knjige Etika kruha i konja (nagrada Goran za mlade pjesnike i Kvirinova nagrada za mlade pjesnike) i Središnji god (nagrada Zdravko Pucak). Sudjeluje na glazbeno-poetsko-scenskim projektima U privremenom smještaju kod ljudi i Poplava. Zamjenica je direktora Thessalian Poetry Festivala (Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης). Završava studij komparativne književnosti i pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Članica je Hrvatskog društva pisaca i međunarodne pjesničke platforme Versopolis.

Na tribini je Marija čitala tekstove iz neobjavljenog rukopisa radnog naslova Vidljiva kost i razgovarala o njima s voditeljem Ivanom Šamijom. Iako ovaj put prisilno bez izravnog sudjelovanja publike, i ovom tribinom želimo potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Pjesmu iz njenog novog rukopisa pročitajte na linku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu