Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow
Piše: Booksa

VIDEO: Poezija na živo - Denis Ćosić

Large untitled
Srijeda
14.10.2020.

S početkom jeseni na tribini Poezija na živo ugostili smo pjesnika Denisa Ćosića.

Na tribini je Denis čitao pjesme iz neobjavljenog rukopisa radnog naslova Spirala smrti i razgovarao o njima s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom, prije nego ih je prekinuo pljusak. Namjera tribine jest stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Denis Ćosić rođen je u Karlsruheu, 1996. godine. Prvostupnik je ekonomije hotelskog menadžmenta i trenutno studira na diplomskom studiju upravljanja ljudskim potencijalima. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Požegi. Pjesme su mu objavljenje u različitim antologijama, zbornicima, časopisima i na portalima u Hrvatskoj i regiji. Prevođene su na engleski, makedonski i slovenski jezik.

Prva zbirka pjesama Neonski bog mržnje izlazi mu 2019. godine pobjedom na natječaju Pjesničkih susreta u Drenovcima za najbolji neobjavljeni rukopis. Zbirka je nagrađena Poveljom uspješnosti na 25. danima Josipa i Ivana Kozarca. Iste godine, s rukopisom Crveno prije sutona, koji je završio i u najužem izboru natječaja Trećeg trga, osvaja Gorana za mlade pjesnike.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu