Sukladno važećim mjerama klub Booksa je zatvoren. / Due to COVID-19 Booksa is closed.
Close
Page arrow
Piše: Booksa

VIDEO: Nataša Govedić u Booksi

Large 81309194 2714719775271615 3097525736655814656 n
Četvrtak
02.01.2020.


"U usporedbi s imperijem pornografije, prijateljstvu definitivno nedostaje spektakla, sprava za mučenje, globalne politike, krvi i sjemena", piše Nataša Govedić na početku svoje nove knjige pod naslovom Kako zavoljeti morskog psa? Iako se, dakle, prijateljstvo u vrijeme gladi za opscenostima smatra u svakom smislu, pa i umjetničkom, nejestivim, upravo će u njemu Govedić otkriti duboku dramatičnost intimnog svijeta svakoga od nas, bezbrojne registre osjećanja i misli te njemu posvetiti cijeli ovaj roman. Taj je roman stilski, kompozicijski i značenjski građen bez pomodnog, spektakularnog veziva, a s puno raznolikog poetičnog, imaginativnog i kulturološkog materijala.

O romanu Kako zavoljeti morskog psa?, mogućim politikama (ne)prijateljstva, licima drugih u kojima se sami ogledamo, dijalogu, bliskosti i sestrinstvu, kao i različitim oblicima njezina dugogodišnjeg pisanja i djelovanja s Natašom Govedić razgovarala je kritičarka i publicistica Katarina Luketić.

Nataša Govedić je teatrologinja, profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, dugogodišnja kazališna i književna kritičarka i urednica. Bavi se i dramskom pedagogijom i raznim edukacijskim radom. Glavna je urednica feminističkog časopisa Treća. Objavila je 13 znanstvenih studija o različitim teatrološkim i medijskim temama, među kojima su: Varanje vremena: Shakespeareova medijska sadašnjica; Izbor uloge, pomak granice: kazališne, filmske i književne studije; Etičke bilježnice: o revoltu i brižnosti; Subjekt ili okrenutost prema Tebi: Filozofija dramativiteta; Strasti, kondicionali; Veličanstveno Ništa: dramaturgije depresije. Objavila je također knjigu bajki Čarozapisi i dva romana za djecu: Mrežir i Zmajir. Kako zavoljeti morskog psa? (izdavač Sandorf) njezin je prvi roman za odrasle.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu