Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.
Close
Page arrow
Piše: Booksa

VIDEO: Književni prevoditelj u vašem gradu - Dinko Telećan

Large img 3602
Srijeda
26.08.2020.

U suradnji s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca, u sklopu Bookse u parku, na programu Književni prevoditelj u vašem gradu održao se razgovor s prevoditeljem Dinkom Telećanom.

Program je vodila Katarina Penđer, a s Dinkom je razgovarala o njegovim starijim i novijim prijevodima, sve do najnovijeg prijevoda Blistave republike španjolskog pisca Andrésa Barbe. Čuli smo i ponešto o gliglijskom, kineskom i još nekim čudesnim jezicima s kojima se prevoditelji susreću u babilonskom metežu.

Odabrane ulomke iz prijevoda čitala je glumica Iva Kraljević.Književni prevoditelj u vašem gradu program je koji želi približiti autore književnih prijevoda, ljude koji kao suautori donose užitak u čitanju tekstova izvorno napisanih na stranim jezicima.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu