Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.
Piše: Booksa Booksa

VIDEO: Bruno Latour u MSU-u

Large latour Bruno Latour (Foto: MaMa)
Nedjelja
08.10.2017.
Bruno Latour, francuski filozof, sociolog i antropolog, jedan je od najutjecajnijih teoretičara našeg doba. U centru njegovih istraživanja su pitanja političke ekologije, modernosti i znanstvene metode, koje Latour u sklopu svojih brojnih interdisciplinarnih projekata nastoji presložiti i osuvremeniti tako da se mogu nositi s izazovima klimatskih, tehnoloških i kulturalnih promjena.
Poseban segment koji objedinjuje Latourove različite interese predstavljaju tri velike izložbe koje je postavio zajednički s timom oko Centra za umjetnost i medijske tehnologije (ZKM) iz njemačkog Karlsruhea: Iconoclash [2002], Making Things Public [2005] i Reset Modernity! [2016]. U svojem zagrebačkom izlaganju Latour je govorio o tim 'misaonim izložbama' kao novom, eksperimentalnom formatu suvremene teorije i umjetnosti.
Predavanje je održano 23. rujna u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti na engleskom jeziku, bez prijevoda. Snimku možete pogledati niže.
Latourovo gostovanje organizirali su Multimedijalni institut i Fakultet za medije i komunikacije, u suradnji s Booksom, Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Francuskim institutom u Zagrebu. U povodu gostovanja, Multimedijalni institut je objavio knjigu Misli na izložbi koja sadrži tri Latourova uvodna teksta iz kataloga izložbi u ZKM-u.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu