Page arrow
Piše: Booksa

VIDEO: Booksa u parku: Poezija na živo - Dorta Jagić

Large untitled design  4
Petak
17.07.2020.


Na trećoj ovogodišnjoj tribini Poezija na živo, ovoga puta u sklopu Bookse u parku, ugostili smo pjesnikinju Dortu Jagić.

Na tribini je Dorta čitala nove neobjavljene pjesme i razgovarala o njima s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. 

Dorta Jagić (1974), piše poeziju, kratke priče, putopise i eseje. Dosad je objavila pjesničke knjige Plahta preko glave, Tamagochi mi je umro na rukama, Đavo i usidjelica, Kvadratura duge, Kauč na trgu i Kafkin nož, knjige proze Kičma, S tetovažom nisi sam, leksikon Mali rječnik biblijskih žena, putopise Prolazi i pukotine te knjigu eseja Veće od kuće. Njezine pjesničke knjige te pojedini ciklusi prevođeni su na brojne jezike, i uvrštena je u domaće i strane antologije pjesništva. Osim pjesničke nagrade Goranovo proljeće za debitante, dobitnica je međunarodne nagrade Balkan Grand Prize for Poetry u Rumunjskoj te The European Poet of Freedom Award u Poljskoj za knjigu Kauč na trgu. Dobitnica je i Goranovog vijenca za ukupan doprinos hrvatskoj poeziji, te nagrade hrvatskoga PEN-a Višnja Machiedo za knjigu eseja Veće od kuće. Dugi niz godina vodi radionice pisanja poezije te prevodi poeziju i prozu s njemačkog i engleskog jezika. Živi kao slobodna umjetnica u Zagrebu.

***

Gostovanje se odvilo u sklopu projekta "Korak dalje – prema uključivoj kulturi" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

kifla-mini

kifla-mini-kuc

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu