Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Tribina o stripu: Vladimir Šagadin

Large untitled design  12
Četvrtak
30.09.2021.

Na novom izdanju tribine na kojoj razgovaramo o stripovskim superjunacima Leonardu Juriću pridružio se Vladimir Šagadin.

Inspirirani Shang-Chijem, Vladimir i Leonard razgovarali su o iskoracima u reprezentaciji različitih identiteta u stripovima i njihovim filmskim ekranizacijama. Komentirali su povijest tih trendova, kao i njihov aktualni politički, komercijalni i estetski značaj. Politička korektnost, cancel culture, wokeness, sjwovi, inceli, alt-right, virtue signaling... sve su to pretresli u razgovoru koji možete poslušati u nastavku.Vladimir Šagadin (Banja Luka, 1975.) grafički je dizajner, publicist i producent medijskih sadržaja u novinama, radiju i televiziji. Voditelj je, urednik i scenarist različitih televizijskih sadržaja (Laku noć, Hrvatska, Šlep šou, Kvizna situacija...). Organizator je i suorganizator kulturnih manifestacija (G točka – Grad u Gavelli, 24satno crtanje stripova, Crtani Romani Šou...). Osnivač je izdavačke kuće 2x2 specijalizirane za autorske stripove domaćih mladih umjetnica i umjetnika te selektor strip programa na festivalima književnosti u Zagrebu, Rijeci i Puli. Posljednje tri godine je izvršni urednik na Telesportu gdje objavljuje vizuale i ilustracije. Objavljuje tekstove, osvrte i eseje o sportu, stripu, glazbi i popularnoj kulturi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu