Page arrow

Spisateljice u dijalogu: Dunja Matić i Martina Vidaić

Large 22
Srijeda
25.10.2023.

Drugo izdanje Spisateljica u dijalogu nazvano Ja, samo neka druga, ugostilo je dvije hvaljene i nagrađivane prozaistice, Dunju Matić i Martinu Vidaić. Fokusirajući se na dobitnika regionalne nagrade Šetfica Cvekroman Mirovanje Dunje Matić, te Europskom nagradom za književnost ovjenčan roman Stjenice Martine Vidaić, drugo izdanje „Spisateljica u dijalogu” zalazi duboko u bogati, ali neuravnoteženi unutarnji i psihološki život dvije junaknje koje lutajući mračnim hodnicima depresije prolaze proces samotumačenja.

Stanje gotovo potpunog iskliznuća iz sebe, koje karakterizira životni trenutak u kojem se njihove protagonistkinje nalaze, Vidaić i Matić oblikuju kombinacijom autofikcijskog samoizlaganja i poetske igre, te kroz kontrast saturiranih slika vanjskog svijeta i monokromatske naravi unutarnjeg čahurenja, izgrađuju prozne svjetove koji se hrabo suočavaju s možda najneugodnijim od svih pitanja: tko sam ja onda kada me nitko ne vidi? 

Tribinu uređuje i vodi Luiza Bouharaoua, a snimku pogledajte u nastavku!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu