Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Razgovor s Harijem Kunzruom

Large 289158 262044613831258 77084712 o

Fotografija: Hari Kunzru Facebook.

Četvrtak
01.04.2021.

Gost Booksina online književnog programa prošloga je tjedna bio Hari Kunzru, britanski književnik i novinar s njujorškom adresom.

Povod za razgovor je njegov posljednji roman Red Pill objavljen na jesen 2020. koji kroz priču o piscu koji doživljava psihički slom tematizira povratak fašizma. S Harijem je o romanu, književnosti, političkom aktivizmu i rasizmu, paranoji, budućnosti, pa i NLO-u razgovarala Miljenka Buljević. Detalji u videu!

Hrvatskoj publici Hari je poznat po nagrađivanom romanu Impresionist (Hena com) nakon kojeg je objavio još nekoliko romana (My RevolutionsTransmissionGod Without Men i White Tears), zbirku kratkih priča Noise i novelu Memory Palace, povremeno piše za The Guardian, a u posljednje vrijeme vodi podcast Into the Zone koji kroz razgovore s filozofima, pankerima, guruima i istraživačima svemira propituje različite suprotnosti i granice između njih.

Aktivni zagovornik ljudskih prava i političkih prava književnika i književnica, Hari je poznat i po zalaganju za slobodu govora. Zbog svog aktivizma odbio je jednu od najstarijih britanskih književnih nagrada John Llewellyin Rhys zbog veze s novinama Mail on Sunday koje promoviraju rasističke stavove, a na najvećem indijskom književnom festivalu u Jaipuru čitao je zabranjene Satanske stihove Salmana Rushdija

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu