Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow

Razgovor o zbirci 'Vježbe hrabrosti' Gorana Bogunovića

Large gb
Srijeda
28.07.2021.

U suradnji s izdavačem Durieux održan je razgovor o novoj pjesničkoj zbirci Gorana Bogunovića Vježbe hrabrosti. Uz autora, knjigu su predstavili urednik Davor Ivankovac te urednica naklade Durieux Ivana Rogar.Poezija Gorana Bogunovića doista jest vježbanje hrabrosti — hrabrosti da se govori iz nemoći, da se stvori iz nepovjerenja u vlastite mogućnosti i da se nađe pravo bogatstvo motiva i slojeva ondje gdje ih možda ne bismo očekivali. Samim time — vježbanje hrabrosti suočavanja sa samim sobom, ali i čitateljem. U poprilično iscrpljenim poetičkim rješenjima i tematsko–motivskim rukavcima domaćeg pjesničkog polja, Vježbe hrabrosti pojavljuju se kao dobrodošao odmak od dominantnih srednjostrujaških trasa istovremeno nudeći sofisticirano i pristupačno intimističko pismo značajnih estetskih dosega.

Goran Bogunović pravi je renesansni čovjek: diplomirao je na Elektrotehničkom i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Osam sati dnevno radi kao inženjer, a ostale sate raspoređuje na umjetnost i obitelj. Književne radove objavljivao je u domaćim i stranim časopisima te na radiju. Objavio je knjige pjesama Ovdje (2002.), Područje pojačanog naoblačenja (2004.) i Stvari su sve dalje (2013.), te proze Sve će biti u redu (2003.), Ljenjivci i druge priče (2007.) i Populacija II (2019.). Pjesme i priče prevođene su mu na više jezika. Svirao je gitaru u više grupa (Tobić Tobić idol mladih, U pol 9 kod Sabe i dr.). Snima i producira svoj i prijateljske bendove, a najglasnije svira u u grupi Radost! i to odmah nakon ovog razgovora.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu