Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Razgovor o romanu 'Strvinari starog svijeta' Tee Tulić

S naslovnice knjige.

Četvrtak
30.11.2023.

O romanu Strvinari starog svijeta Tee Tulić (OceanMore, 2023.) uz samu autoricu u Booksi su govorili urednik knjige Kruno Lokotar te Katja Grcić, književnica i književna kritičarka. 

Urednik Kruno Lokotar knjigu opisuje ovako: “Kratki roman Tee Tulić Strvinari starog svijeta pripovijeda kći o ocu, a u priči se povremeno dotakne i onostranih Volge i Buge, mrtvih žena koje još žive u njihovom sjećanju i koje ih navigaju. Melankoličnu priču o odrastanju uz oca koji od frajera pritisnuta životom postaje – kako mu kopni volja uslijed razočaranja u svijet i vrlinu – tek sjena prijašnjeg bića. Priča je bajkovita i ponekad trpka, sjetna raspoloženja smjenjuju se s komičnim situacijama uz prodore naturalizma i simbolizma.

Otac i kći uspostavljaju nježan i brižan odnos udaljujući se iz stana do tjeskobe nakrcanog uspomenama i predmetima – zato kći sanjareći gradi beskonačnu kuću u kući – od svojih trauma starih i novih, od grada i ljudi. Osamljuju se na brodici Kaljinki, okruženi morem, ribama i pticama, gdje je sve jasnije i čišće, pa i okrutnost. Ali otac počinje halucinirati, a ispod njegovog se vrata pomalja sazviježđe crvenih točkica. Morat će u bolnicu, stižu ga godine, došlo je vrijeme za promjene…"

Snimku razgovora pronađite u nastavku!

Možda će vas zanimati
Kritike
27.02.2024.

'Strvinari starog svijeta': Minimalizam radnje, maksimalizam izraza

Tea Tulić je u svojoj trećoj knjizi, žanrovskom hibridu, izrazito autentičnim i poetičnim glasom od slika i fragmenata satkala vrlo upečatljiv mozaik.

Piše: Petra Amalia Bachmann

Kritike
06.11.2017.

I budi mirno nesretna

Iako 'Maksimum jata' Tee Tulić nije tehnički savršeno napisana knjiga, odnijet će vas emocijom.

Piše: Ivan Tomašić

Intervju
03.02.2016.

'Tekst mora imati zvuk'

U prvom ovosezonskom Književnom budoaru razgovarali smo s riječkom spisateljicom i spoken word performericom Teom Tulić.

Piše: Dunja Kučinac

Kritike
24.06.2012.

KRITIKA 154: Tea Tulić

Svaki segment teksta podveden je pod istu komunikativnu ravan, pod parolom: ničeg previše patetičnog, ali ni previše umetnički radikalnog.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu