Page arrow

Razgovor o putopisnoj knjizi 'Republic of Venice'

Large 244469303 2476626579136100 5213838697092148529 n
Četvrtak
14.10.2021.

U parku ispred Bookse održao se razgovor o putopisnoj knjizi Extinguished Countries: Republic of Venice.

U razgovoru su sudjelovali autor Giovanni Vale te prevoditeljica Ivana Pogačić.

Knjiga Republic of Venice putopis je po Mletačkoj republici, tisućljetnoj državi koja je nestala 1797. godine. Knjiga je rezultat više od 400 intervjua s povjesničarima, lingvistima, brodograditeljima, vrhunskim kuharima ili jednostavno lokalcima koji su podijelili priče svojih regija i gradova, recepte, legende i tradicije iz tog doba koje raslojavaju bogato kulturno nasljeđe koje dijeli sedam zemalja koje su nekoć bile dio Mletačke republike (Italija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Grčka i Cipar) uz mnoštvo fotografija te mapa i ilustracija. Namjera autora jest odvesti čitatelja u originalnu avanturu koja će mu omogućiti da bolje razumije suvremene države i identitete.Projekt Extinguished Countries zamišljen je kao prva serija putopisa po zemljama koje više ne postoje. Cilj je čitatelje povesti na put kroz prošlo vrijeme, u izgubljena kraljevstva, republike i carstva, u potrazi za običajima, specijalitetima, arhitekturom ili riječima koje dijelimo s našim bližim susjedima, ili pak onim daljim ali s kojima smo nekoć bili povezani.

Knjiga je objavljena na talijanskom i na engleskom jeziku.

Giovanni Vale talijanski je novinar i dopisnik iz Zagreba za talijanske i francuske medije te suradnik na nekoliko turističkih vodiča po Italiji i regiji za europske izdavačke kuće. Ivana Pogačić prevoditeljica je za engleski i francuski jezik te suradnica na projektu Extinguished Countries.


***

Program su podupirli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu