Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
Piše: Dinko Kreho

AUDIO: Muanis Sinanović i Bojan Savić Ostojić

Large booksa   dinko savic ostojic sinanovic Dinko Kreho, Bojan Savić Ostojić, Muanis Sinanović
Srijeda
17.05.2017.
Dosad najambicioznije izdanje tribine Od riječi do riječi Booksinoj je publici 11.4. predstavilo dva gosta i čak nekoliko knjiga. Muanis Sinanović dolazi iz Ljubljane a piše poeziju, prozu, književnu kritiku, te kritičke tekstove i osvrte na različite teme iz oblasti kulture, društva, politike i medija; Bojan Savić Ostojić dolazi iz Beograda, piše prvenstveno poeziju, ali i druge književne forme, a posljednjih se godina intenzivno bavi i uredničkim i izdavačkim radom.
U Zagrebu su predstavili dvojezično srpsko-slovensko izdanje Sinanovićeve poezije Izohipse, njegov roman u rukopisu Anastrofa, te Savić Ostojićevu zbirku aforizama i zapisa Podli, podli psalmi – kao i jedinstvenu ediciju Knjižuljak koju Savić Ostojić uređuje. Uz to, ovi svestrani autori komentirali su književne i kulturne prilike u 'regiji'.
Tribina Od riječi do riječi bavi se aktualnom književnom produkcijom, ali i pisanom rječju u širem smislu i književnim životom, s posebnim naglaskom na postjugoslavenski okvir i kontekst. Tribina je dio Booksinog programa Književni budoar, a osmišljava je i vodi Dinko Kreho.

Snimku tribine možete poslušati niže:


Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu