Page arrow

Priče s 3. Raspričavanja

Large 003
Utorak
05.03.2019.

Zadani pojmovi bili su cilj, magla i rijetkost.

Susreti u magli

Rijetkost je da se s veseljem odlazi u šetnju kad je magla svuda oko nas. Sve nas raduje sunce i vedar dan, crvkut ptica, plavetnilo neba. Ali ponekad utjehu nalazimo šećući se po kiši i magli. Utonemo u maglu kao u topli kaput i bar na tren zaboravimo na stres, brige i užurbanost svakodnevice. Krećemo se bez cilja, ne razmišljajući kamo ćemo stići. Baš nam je potrebno da ponekad malo usporimo, provedemo vrijeme sami sa sobom i uživamo u sitnim kapima vlage koja nam miluje lice. Ali ponekad iz magle izroni neki lik koji nam izmami osmjeh na lice i shvatimo da ipak želimo društvo i veselimo se takvim susretima.

(grupu Nitko nije otok činile su: Zlata, Gordana, Sanja i Vlasta)

Zagreb maraton

Gledajući plakate po Zagrebu koji su najavljivali maraton, Marku sijevne ideja o Marku-maratoncu. S obzirom na njegovu konstituciju tijela bila je to vrlo hrabra ideja. Njegov svijet se vrtio oko craft-piva. Sve bi bilo dobro da ga nije često kušao. Da samo kušao, nego lokao. Posljedica toga svega je bila  da si je osim kila nabio i veliku pivsku škembu, koju su nosile dvije tanke, kratke noge. Dahtao je svaki put kad je išao prema svom autu, za volanom mu se često dešavalo da je vrludao, a cesta mu se gubila u pivskoj magli. Dečki s posla su ga zezali zbog njegove ”linije”, ali njemu je to bilo sasma svejedno. Sve ga je to streslo kad je ugledao atletu s plakata i prekrasnu plavušu s ogromnim pomponima. Vidio je sebe na njegovim mjestu, ali... velika pivska škemba i kratke noge ugrožavali su taj njegov zamišljeni cilj. Ali ona navijačica mu nije dala mira. Lupio je snažno po volanu i odlučio otići u prvu teretanu. Išao je odmah kupiti sportsku odjeću kod Đure XXL koja je i tamo bila prava rijetkost. Skupio je hrabrost i sav zbigecan krenuo je u teretanu. Došao je na recepciju i oštro zatražio osobnu trenericu. Nabildani frajeri i fensi cure svaki čas su ga mjerkali ispod oka. – Što ovaj lik traži tu? – pitanje se pronosilo prostorijom poput šumskog požara. Plamen je ugasila njegova osobna trenerica – navijačica s pomponima s plakata. On ima cilj stesati svoje veličanstveno – craft tijelo u tri tjedna. Nije zdravo, ali moglo bi biti korisno. Trenerici je to bio izazov koji je tražila. Tri tjedna su prošla u tren oka, vođena zajedničkim ciljem. Sve je teklo po planu: riješio se pivske škembe, kratke noge su ostale i dalje kratke, odradio je maraton, stigao je zadnji na cilj, ali što je bila rijetkost, za nju je bio pobjednik.

(grupu Lijepe dame i dalje činile su Silvija, Sonja, Đurđica i Jadranka)

Haiku 55+

Ako je rijetkost
Tumaranjem kroz maglu
Doseći svoj cilj

Zašto su ljudi
Ljubavlju osunčani
Toliko besciljni!

(grupu Veseli zdenac mira činile su Zdenka, Vesna i Mira)

Mr. Kane u Londonu

Godina je 1950. Nalazim se u Londonu. Magla je!
Ne vidim ni prst pred nosom. Imam svega dva sata kako bih od Tržnice stigao do Britanskog Muzeja.
Egiptologija mi je strast, te ne želim napustiti London a da ne vidim Sfingu!
Tu rijetku prigodu ne želim propustiti! Među posljednjim posjetiteljima ulazim u Muzej. Sretan sam što sam ostvario svoj cilj.

Prošlo je gotovo pola stoljeća i Mr. Kane je ponovno u Londonu.
Magle više nema!
Ulazi.
Sfinga je i dalje na svome mjestu, ali sada pola stoljeća starija!

(grupu Ljubičice i ostali cvjetovi činile su Mira, Ljubica i Krunoslava)
 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu