Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Yangjae (ulomak)

Large pexels blue ox studio 1686961
Ponedjeljak
19.10.2020.

Ususret gostovanju na tribini Učitavanje, donosimo ulomak kratke priče Lovre Petrića. Uz Lovru, s moderatorima Martinom Majcenovićem i Vigorom Vukotićem razgovarat će i Filip Rutić.

***

Yangjae

Yangjae (17) je večeri 19-og sjedila u sobi učeći engleski, ne bivši joj ni budući ni na kraj pameti kako leći neće još četiri sata zbog četiri prikaze u crnom koje će u 22:35 po južnokorejskom vremenu pokucati na vrata njezine prizemne yeongdoske sobe i bosti je pitanjima ima li što prijaviti.

Uh.

Yeongdo, odnosno otok Yeong, u prijevodu Otok sjenā, na kojemu Yangjae i ostatak peteročlane obitelji živi, našao se toga jutra odgrizen od kopna velegrada Busana kojemu upravno
pripada kako su naletom olujnih vjetrova putnički brodovi ostali pogašeni poput prođendanskih svjećica a most poderan poput gubitne srećke.

O čemu je riječ.

1997.07.19. peti je puta te učilišne godine da je Yangjae ostala odvojena od svijeta kojim se inače gibala; Yeongdo uostalom jest najjugoishodnija točka južnokorejskog (uvjetno rečeno) kopna, i
takva ga nevremena pogađaju po pravilu i prema rasporedu.

Olujna su nevremena 1997. Otok sjena dotada poharala u razdobljima

od 06.14. do 06.16.,
od 06.18. do 06.21.,
od 06.28. do 06.30.,
te od 07.02. do 07.07.,

što je, zaključak je promotri li se usporedno zapisima iz prethodnih godina, vrlo, vrlo pravilno.

Većina je Yangjaeinih yeongdoskih vršnjaka za nju tih dana gledala farbu kako se suši — mogli su raditi što ih je volja, Yangjae se za to nije zanimala.

Yangjae je u doba olujnih vjetrova svoje zanimanje okretala noću engleskom jeziku, danju Play Stationu.

Foto: Pexels.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu