Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Anja Cuculić

Subota
09.05.2009.

'Znači, sve se to događalo, kao, za deset ili dvadeset godina. Ne znam. Znam da je bio okrugli broj. Bila sam velika, debela i sretna. Živjela sam u Trnoružičinom dvorcu, a ona njena kula je bila šivaći studio. Pomoćnice su mi bile one ptičice koje su šivale haljinu za Pepeljugu, ali koje su toliko glupe da su se stalno nabijale na vreteno i crkavale. Zakopavala sam ih u stražnjem vrtu. Zapravo zakopavali su ih sedam patuljaka. Oni su mi bili sluge. Jedini problem je bio što su iskopavali jako duboke rupe, a poslije nisu mogli izaći iz njih, tako da su mi ostala samo četiri patuljaka. Ne moram ni reći da je Glupko dao ideju da se kopaju duboke rupe kako ptičice ne bi pobjegle.

Patuljke sam dobila zato što sam Snjeguljicu poslala na skijanje. Inače, imala sam skijašku stazu u stražnjem vrtu. Snjeguljica, naravno, nije znala skijati. Pala je i slomila vrat. Patuljci, njen princ i ona maćeha postali su moji. Princa sam pitala: 'Oš me ženit?'. Rekao je da neće jer je istinski volio svoju Snjeguljicu. Za kaznu sam ga poslala na žičaru da poteže veliki kabel koji vrti cijelo to čudo.

Ono njeno ogledalo visilo je u hodniku i dočekivalo goste jer me iživciralo kada je reklo da sam preniska kako bih bila najljepša na svijetu. Ali, jednog dana mi je u goste došla Ljepotica sa Zvijeri i njoj je rekao da je najljepša na svijetu. Zato sam ga gađala štiklom. Plakala sam tri dana zato što mi se štikla slomila. Ostatke zrcala pokopali smo pored ptičica i izgubili još jednog patuljka. Ljepoticu sam zaposlila u šivačem studiju i samo je pitanje vremena kada će se i ona nabost na vreteno. Ruku na srce, nije toliko pametna da izdrži više od tri dana. Njenu Zvijer upitala sam: 'Oš me ženit?'. Rekao je da neće jer sam premlada. Za kaznu sam je otjerala u šumu da siječe drva.

Sljedeća gošća koja je bila dovoljno naivna da dođe bila je Pepeljuga. Ona mi je darovala one ptice i bila je jako tužna kada sam joj rekla da su uginule od gušenja jer im je jedan od patuljaka dao prevelika zrna. Nisam joj mogla reći da su se jedna po jedna nabijale na vreteno.

U zamjenu za ptice darovala sam joj živo posuđe koje je dofurala Ljepotica. Ali kada je posuđe izašlo iz tamnice, podivljalo je. Koknulo je Pepeljugu koju smo pokopali pored Ogledala i izgubili još jednog patuljka. Njena vila postala je moja osobna pomoćnica, a Pepeljuginog princa upitala sam: 'Oš me ženit?'. Rekao je da hoće jer mu se dopalo moje sexy dupence. 

Vjenčanje je bilo na brzaka. Odmah smo skočili u krevet. Napravio mi luđak desetero djece koja su mi počela ići na živce nakon nekoliko godina. Objesila sam ih na veliko stablo pred dvorcem zajedno s mužem jer je kreten htio još djece. Skoro sam završila na psihijatriji zbog njih.

Počela sam kupovati životinje. Imala sam dva roza konja sa zlatnom grivom. Nisu bili jednorozi, ali su imali zlatne tijare. Imala sam dva zelena zeca, ali ih sada imam puno. Imala sam par hrčaka, ali su brzo crkli jer su ih se patuljci bojali. Imala sam pingvine, ali i oni su brzo otegnuli papke jer su stalno ispadali sa žičare na skijaškoj stazi. Nakon što su svi pingvini polomili vrat odlučila sam se za stručnjake.

Psihijatrijsku pomoć pružili su mi Kraljević i Prosjak. Shvativši da su mentalno poremećeni, upustili su se u psihijatrijske vode. Stvar je u tome da toliko vole sami sebe, da su se zaljubili jedan u drugoga.

Pozvala sam ih u svoj dvor i ponudili su mi Crvenkapicu i vuka za pomoć. Oni su me naučili kako izraziti bijes prema svojoj obitelji. Hobi mi je postao gađanje tijela djece i muža jabukama. Bili biste iznenađeni koliko sam precizna. Nakon nekog vremena tijela su im postala prekrhka i dijelovi su počeli otpadati tako da sam skoro pala u depresiju.

Vuka sam upitala: 'Oš me ženit?'. Ali, odbio je s izlikom da se ne pali na ljudske ženke. Kraljević i prosjak su se vratili nakon što sam Crvenkapicu i vuka poslala u šumu da sijeku drva sa Zvijeri. Predložili su mi terapiju čokoladom što me jako zainteresiralo.

Poslali su mi Willy Wonku koji mi se jako dopao. Nudio me vrhunskom čokoladom svaki dan. Postao mi je ljubavnik, a njegova se tvornica čokolade preselila u moj podrum. Nismo se ženili i nismo imali djece jer je Willy izmislio čokoladne kontracepcijske pilule. Često smo provodili vrijeme na mom karipskom otoku u stražnjem vrtu.

Tamo je Willy odlučio postati Gusar pa smo ukrali veliki crni brod zvan Crni biser. Willy je bio moj Don Juan i prvi muškarac kojeg sam zbilja voljela.

Nažalost jednog dana nakon što smo se vratili kući nastala je pobuna vjeverica u odjelu za lješnjake u tvornici i Willy se utopio u čokoladi. Za njim su skočili posljednji patuljci.

Nakon što sam pojela posljednju čokoladicu otišla sam u šivaći studio s namjerom da se ubodem na vreteno i počivam u miru, ali očito Ljepotica nije toliko glupa koliko sam mislila. Ostala je živa i hranila se ostacima ptičica koje nismo pokopali. Napala me čim sam ušla u studio, ali sam ju odgurnula i vreteno ju probolo.

Uhvatila me strašna depresija i naredila sam svojoj vili da me objesi na ono stablo pred dvorcem zajedno s mrtvim Willy Wonkom.  Ali prije nego što je to učinila—

'Pošlo je deset minuta, ne mogu više slušat tvoja sranja.'

'To nisu sranja! Zbilja sam sve to sanjala!'

'Aha, da. Ajde Ivice pruži prstić da ti ga baba opipa.'

Starica se digla sa stolice i otišla još jednom opipati neku koščicu koju joj je Ivica svaki put pružao umjesto svog prsta.

'Zašto ne želite čuti priču do kraja?!' Marica se naglo ustane stišćući prste u šake.

'Mala, pusti me na miru. Zar ne vidiš da imam posla.'

Starica se vratila svom kotlu, a Maričin bijes postao nepodnošljiv. Stala je iza vještice i nogom je šunula u kotao.

'Tako treba Marice!', vikne debeli Ivica iz kaveza nakon što je starica prestala vrištati. 'Oslobodi me pa ćemo se vratiti kući mami i tati.'

'Dragi, moj, Ivice. Znaš da se ne možemo vratit mami i tati jer ne znamo gdje su. Zato te sada pitam: Oš me ženit?'

'Ne mogu te ženiti kada si mi sestra!'

'Jesam li ja to čula ne?'

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu