Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
Piše: Booksa

Besplatni 'Homo Climaticum'

Large hc
Naslov knjige: Homo Climaticum Autor knjige: Sven Janovski (ur.) Izdavač: Zelena akcija / Friends of Earth Hrvatska Godina izdanja: 2017.
Utorak
19.09.2017.
U prosincu 2016. Zelena akcija / Friends of Earth Hrvatska u suradnji s Kulturtregerom (Booksa) raspisala je natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra klimatske fikcije (cli-fi). Od mnoštva pristiglih priča i pjesama na temu klimatskih promjena i njihovih posljedica, žiri je odabrao najbolje koji su objavljeni u prvoj antologiji domaće klimatske fikcije, Homo Climaticum.
Kako autori vide budućnost i utjecaj klimatskih promjena na društvo i uvjete života? Kako su u kratkim proznim i pjesničkim formama ilustrirani utjecaji klime na migracije, prehranu i proizvodnju hrane, solidarnost, geopolitičke odnose, svakodnevni život? 
U knjizi je objavljen 21 rad, od kojih je pet najboljih ilustrirano. Priče je odabrao žiri u sastavu: Milena Benini (spisateljica), Dora Sivka (Zelena akcija) i Dunja Kučinac (Booksa).

Knjigu sada možete besplatno skinuti i pročitati.
Možda će vas zanimati
Homo Climaticum
Homepage hc1 02.09.2017.

Besplatni 'Homo Climaticum'

Sada možete skinuti i pročitati antologiju klimatske fikcije u izdanju Zelene akcije i nastalu u suradnji s Booksom.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu