Ponedjeljak
02.12.2019.

VIDEO: Vinicius Jatoba u Booksi
Extra_large_78857395_3564709390220772_443123423879626752_n
Miljenka Buljević i Vinicius Jatoba u Booksi.
A+ A-


U sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi u Booksi je gostovao brazilski književnik i dramatičar Vinicius Jatoba.

S njim smo razgovarali o njegovom književnom i umjetničkom radu, o romanu kao žanru i sumnjičavosti spram njega, o pisanju kratkih priča i kako im pristupa, o društvenom i kritičkom angažmanu, interkulturalnosti u trenutnom političkom kontekstu i mnogim drugim temama. Razgovor je vodila Miljenka Buljević.

Vinicius Jatoba nagrađivani je brazilski književnik i dramatičar te filmski i književni kritičar. Diplmirao je socijologiju na Universidade Federal Fluminense te magistrirao i doktorirao komparativnu književnost na Pontifícia Universidade Católica u Rio de Janeiru. Na New York Film Academy je studirao scenaristiku. Dobitnik je nagrada u Brazilu i Portugalu za svoje dramske tekstove i kratke priče, a književni časopis Granta proglasio ga je 2012. jednim od deset najbooljih mladih brazilskih pisaca. Zahvaljujući svom umjetničkom radu boravio je na umjetničkim rezidencijama u Parizu (Cité Internationale des Arts i Les Récollets) te u Stuttgartu (Akademie Schloss Solitude), a trenutno boravi u Zagrebu na umjetničkoj rezidenciji Pogona. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 799.440,67 HRK, a iznos EU potpore je 679.524,57 HRK. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.