Utorak
06.12.2016.

VIDEO: Ece Temelkuran u Booksi
Extra_large_ece_foto
A+ A-
U Booksi je 18.11. gostovala Ece Temelkuran, nagrađivana književnica i jedna od najpoznatijih turskih političkih novinarki. Temelkuran je održala predavanje na temu Odnos politike i pisanja i razgovarala s Antonijom Letinić, urednicom portala Kulturpunkt.
 
Temelkuran se u polju istraživačkog novinarstva bavi tursko-kurdskim i tursko-armenskim odnosima, kao i temama ženskih pokreta i političkih zatvorenika. Objavljuje tekstove u mnogim turskim i inozemnim novinama kao što su The Guardian, The New Statesman, Al-Akhbar, The New Left Review i Le Monde Diplomatique.
 
Objavila je 14 knjiga publicistike i beletristike. Na hrvatski su prevedene publicistička knjiga Planina boli o putovanju u središte tursko-armenskog sukoba, roman Zvuk banana o životu u Bejrutu, te roman ceste Žene koje pušu u čvorove o četiri junakinje iz Egipta, Turske i Sirije koje zajedno bježe iz svojih matičnih država.
 
Predavanje Ece Temelkuran održano je u sklopu programa O kritici i onima oko nje u organizaciji udruga Kurziv (Kulturpunkt.hr) i Kulturtreger (booksa.hr).

Snimku predavanje možete pogledati niže:

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.