Četvrtak
18.05.2017.

AUDIO: Muanis Sinanović i Bojan Savić Ostojić
Extra_large_booksa_-_dinko_savic_ostojic_sinanovic
Dinko Kreho, Bojan Savić Ostojić, Muanis Sinanović
A+ A-
Dosad najambicioznije izdanje tribine Od riječi do riječi Booksinoj je publici 11.4. predstavilo dva gosta i čak nekoliko knjiga. Muanis Sinanović dolazi iz Ljubljane a piše poeziju, prozu, književnu kritiku, te kritičke tekstove i osvrte na različite teme iz oblasti kulture, društva, politike i medija; Bojan Savić Ostojić dolazi iz Beograda, piše prvenstveno poeziju, ali i druge književne forme, a posljednjih se godina intenzivno bavi i uredničkim i izdavačkim radom.
 
U Zagrebu su predstavili dvojezično srpsko-slovensko izdanje Sinanovićeve poezije Izohipse, njegov roman u rukopisu Anastrofa, te Savić Ostojićevu zbirku aforizama i zapisa Podli, podli psalmi – kao i jedinstvenu ediciju Knjižuljak koju Savić Ostojić uređuje. Uz to, ovi svestrani autori komentirali su književne i kulturne prilike u 'regiji'.
 
Tribina Od riječi do riječi bavi se aktualnom književnom produkcijom, ali i pisanom rječju u širem smislu i književnim životom, s posebnim naglaskom na postjugoslavenski okvir i kontekst. Tribina je dio Booksinog programa Književni budoar, a osmišljava je i vodi Dinko Kreho.

Snimku tribine možete poslušati niže:


 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.