Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
Piše: Booksa

VIDEO: Razumijem što čitam - 'Ti koja imaš nevinije ruke'

Large parun
Utorak
14.05.2019.

U sklopu projekta Razumijem što čitam, koji provode Booksa i Klasična gimnazija učenici su na čitateljskom klubu analizirali djela domaćih autora/ica, na temelju kojih su snimili video kritike.

Radi se o videima na temu Sarajevskog Marlbora Miljenka Jergovića, Proklete avlije Ive Andrića te pjesme Piramida Eveline Rudan, koji su prethodno objavljeni.

Učenici su potom na razgovoru u školi ugostili Miljenka Jergovića, a u Booksi Evelinu Rudan.

Zadnji u nizu jest video-analiza pjesme Ti koja imaš nevinije ruke Vesne Parun.

U osmišljavanju i izradi videa sudjelovali su učenici/e: Juraj Ćihoratić, Jakov Nakić, Jakov Bradić, Antonija Lozo, Marita Dumančić, Marko Domitrović .

Režija: Kyril Rubinstein.
Kamera: Marjan Živić.

***

Razumijem što čitam naziv je projekta koji su provodile Booksa i Klasična gimnazija.

U sklopu projekta učenici su na čitateljskim klubovima čitali odabrane naslove i o njima razgovarali, a potom snimili video kritike na temu Sarajevskog MarlboraProklete avlije, pjesme Piramida te pjesme Ti koja imaš nevinije ruke.

Učenici su potom ugostili autore čija su djela čitali, a objavljene su i snimke razgovora s Miljenkom JergovićemEvelinom Rudan te Lukom Ostojićem.

Srednjoškolci su se okušali i u pisanju kritika pa je tako Zara Bangoura pisala o Sarajevskom Marlboru, Ela Ćurlić o knjizi Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja, Antun Habajec o Sarajevskom Marlboru i poeziji Eveline Rudan te Antonija Lozo o poeziji Vesne Parun i Eveline Rudan.

Projekt Razumijem što čitam podržalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu