Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
Piše: Booksa

VIDEO: Razumijem što čitam - 'Sarajevski Marlboro'

Srijeda
10.04.2019.

Booksa i Klasična gimnazija provode projekt Razumijem što čitam u sklopu kojega su pročitali Sarajevski Marlboro Miljenka Jergovića, o njemu prodiskutirali i naposljetku osmislili ovaj film u kojemu su iskoristili motive iz knjige koji su ih se najviše dojmili.

Učenici koji su radili na filmu: Antun Habajec, Antonija Lozo, Jakov Bradić, Zara Bangoura, Marko Domitrović, Marita Dumančić, Ela Ćurlić, Anja Karakaš.

Kamera: Marjan Živić.
Režija: Kyril Rubinstein.

Podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

***

Razumijem što čitam naziv je projekta koji su provodile Booksa i Klasična gimnazija.

U sklopu projekta učenici su na čitateljskim klubovima čitali odabrane naslove i o njima razgovarali, a potom snimili video kritike na temu Sarajevskog MarlboraProklete avlije, pjesme Piramida te pjesme Ti koja imaš nevinije ruke.

Učenici su potom ugostili autore čija su djela čitali, a objavljene su i snimke razgovora s Miljenkom JergovićemEvelinom Rudan te Lukom Ostojićem.

Srednjoškolci su se okušali i u pisanju kritika pa je tako Zara Bangoura pisala o Sarajevskom Marlboru, Ela Ćurlić o knjizi Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja, Antun Habajec o Sarajevskom Marlboru i poeziji Eveline Rudan te Antonija Lozo o poeziji Vesne Parun i Eveline Rudan.

Projekt Razumijem što čitam podržalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu