Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
Piše: Booksa

VIDEO: Razumijem što čitam - razgovor s Miljenkom Jergovićem

Large marl Antonija Lozo, Zara Bangoura, Miljenko Jergović i Antun Habajec
Utorak
23.04.2019.

Razumijem što čitam projekt je koji provode Booksa i Klasična gimnazija, u sklopu kojega su srednjoškolci osmislili prethodno objavljene videe na temu Sarajevskog Marlbora i Proklete avlije, a u školi su potom ugostili Miljenka Jergovića, s kojim su razgovarali Antonija Lozo, Zara Bangoura i Antun Habajec

Autorov odnos prema Sarajevskom Marlboru dvadeset pet godina nakon izlaska knjige, povratne informacije domaćih, ali i stranih čitatelja, stvarni i fiktivni likovi u djelu, bliskost i udaljenost ljudi na ovim prostorima, književnici i glazbenici koje preporučuje samo su neke od tema ovog razgovora. 

***

Razumijem što čitam naziv je projekta koji su provodile Booksa i Klasična gimnazija.

U sklopu projekta učenici su na čitateljskim klubovima čitali odabrane naslove i o njima razgovarali, a potom snimili video kritike na temu Sarajevskog MarlboraProklete avlije, pjesme Piramida te pjesme Ti koja imaš nevinije ruke.

Učenici su potom ugostili autore čija su djela čitali, a objavljene su i snimke razgovora s Miljenkom JergovićemEvelinom Rudan te Lukom Ostojićem.

Srednjoškolci su se okušali i u pisanju kritika pa je tako Zara Bangoura pisala o Sarajevskom Marlboru, Ela Ćurlić o knjizi Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja, Antun Habajec o Sarajevskom Marlboru i poeziji Eveline Rudan te Antonija Lozo o poeziji Vesne Parun i Eveline Rudan.

Projekt Razumijem što čitam podržalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu