Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
Piše: Booksa

VIDEO: dr. med. dr. med. Ostojić u Klasičnoj

Large 65386791 1843615235785254 5421677160660205568 n Anja Karakaš, doktor Ostojić i Ela Ćurlić.
Srijeda
26.06.2019.

U sklopu projekta Razumijem što čitam u Klasičnoj gimnaziji gostovao je dr. med. dr. med. Ostojić, literoterapeut i borac protiv knjiške pošasti, a s učenicima/ama je razgovarao o knjizi Upomoć, pročitali smo knjigu!, koju su gimnazijalci prethodno pročitali na čitateljskom klubu.

Razgovor s doktorom vodile su učenice Anja Karakaš i Ela Ćurlić, a otkrio im je inspiraciju i motivaciju za knjigu, kako je birao najopasnije naslove, koji su naslovi manje opasni i postoje li uopće knjige koje su mu drage, da nabrojimo samo neke od tema. 

U sklopu projekta Razumijem što čitam prethodno su objavljene video kritike na temu Sarajevskog Marlbora, Proklete avlije, pjesme Piramida te pjesme Ti koja imaš nevinije ruke

Učenici su potom ugostili autore koje su čitali, a objavljene su i snimke razgovora s Miljenkom Jergovićem i Evelinom Rudan.

***

Razumijem što čitam naziv je projekta koji su provodile Booksa i Klasična gimnazija.

U sklopu projekta učenici su na čitateljskim klubovima čitali odabrane naslove i o njima razgovarali, a potom snimili video kritike na temu Sarajevskog MarlboraProklete avlije, pjesme Piramida te pjesme Ti koja imaš nevinije ruke.

Učenici su potom ugostili autore čija su djela čitali, a objavljene su i snimke razgovora s Miljenkom JergovićemEvelinom Rudan te Lukom Ostojićem.

Srednjoškolci su se okušali i u pisanju kritika pa je tako Zara Bangoura pisala o Sarajevskom Marlboru, Ela Ćurlić o knjizi Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja, Antun Habajec o Sarajevskom Marlboru i poeziji Eveline Rudan te Antonija Lozo o poeziji Vesne Parun i Eveline Rudan.

Projekt Razumijem što čitam podržalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu