Srijeda
14.10.2020.

Autorica vs. Svijet
A+ A-


Mlada spisateljica Sara Kopeczky Bajić u ovoj kolumni razračunava se s predrasudama s kojima se osobno susretala, kao mlada žena i autorica, piše o univerzalnim pitanjima koja su se predugo gurala pod tepih, a o kojima je važno govoriti i pisati. Jer je osvještavanje problema i podizanje svijesti prvi korak ka njegovom rješavanju!

Od podcjenjivanja na temelju fizičkog izgleda i izbora odjeće, lažne pozitivne diskriminacije u klubovima, istovremene toksične adultifikacije i infantilizacije mladih djevojaka, stigmatizacije problema mentalnog zdravlja, brojne su teme koje se, posebno u manjim sredinama, doživljavaju kao tabu o kojem se priča ispod glasa, ili se ne priča uopće. Moto ove kolumne je: let's make some noise.

Ova serija tematskih tekstova Sare Kopeczky Bajić objavljuje se u sklopu projekta I to je pitanje kulture?.

***

Projekt I to je pitanje kulture? provode Udruga za promicanje kultura Kulturtreger kao nositelj i Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva kao partner, u razdoblju od 19. kolovoza 2020. godine do 19. srpnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.342.674,05 HRK, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.141.272,94 HRK. 

Više o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima možete saznati ovdje, a o Europskom socijalnom fondu na ovoj poveznici

thumbnail-lenta-eu-630

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.