Page arrow
Lipanj  2023.  2 Lipanj  2023.  3

Tri priče

Book 9789534828632

Autor: Umberto Eco i Eugenio Carmi

Izdavač: Antipod

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Ana Badurina

Cijena: 99,00 kn

Broj stranica: 116

Uvez: tvrdi

Za djecu

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Tri priče ilustrirana je zbirka priča Umberta Eca, a sastoji se od priča Bomba i general, Tri astronauta i Patuljci s Pata. Iz izvanredne suradnje pripovjedača i ilustratora proizašle su tri priče o poštovanju i nadi, suosjećanju i prijateljstvu. Tematski su priče različite; od atoma zaključanih unutar nuklearne bombe koji su se pobunili protiv generala i napustili bombe, preko tri suparnička astronauta koja na Marsu susreću Marsovca sa šest ruku, sve do cara koji šalje istraživača svemira da dovede civilizaciju na nevin i sretan mali planet. No, premda tematski različite, i premda su dvije napisane prije više od pola stoljeća, priče su i danas itekako aktualne i poučne.

Umberto Eco (1932. – 2016.), talijanski romanopisac, esejist, filozof i jezikoslovac. Napisao je brojne zbirke eseja, sedam nagrađivanih romana (Ime ruže, Foucaultovo njihalo, Otok prethodnog dana, Baudolino, Tajanstveni plamen kraljice Loane, Praško groblje i Nulti broj) te tri priče za djecu. Primio je nekoliko počasnih doktorata znanosti, a bio je i počasni član Američke akademije umjetnosti i književnosti.

Eugenio Carmi (1920. – 2016.), talijanski slikar i kipar. Smatra se jednim od glavnih začetnika apstrakcionizma u Italiji. Početkom 1950-ih napustio je dotadašnji neformalni stil te usvojio geometrijsku strogoću u svojim djelima. Predavao je na nekoliko umjetničkih akademija, a 1963., zajedno s Flaviom Constantinijem i Emanueleom Luzzatijem osnovao je udruženje umjetnika Galleria del Deposito.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu