Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Romeo i Julija

Autor: Zoran Ferić i Dominik Vuković

Izdavač: V.B.Z.

Godina izdanja: 2021

Cijena: 99 kn

Broj stranica: 36

Uvez: tvrdi

Za djecu

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Nakon što se mali Dado u slikovnici San ljetne noći, suočio sa smrću, u novoj slikovnici Zorana Ferića Romeo i Julija, susrest će se s ljubavlju, i otkriti da je i ona ponekad teška. Ali da je i takva ponekad nestvarno lijepa.

Zoran Ferić rodio se u Zagrebu, u lipnju 1961. godine, u četiri ujutro, pa su mu dali originalno ime Zoran. Možda i zato što se rodio tako rano, pospan je čitav život. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u istoj zgradi na Šalati, a u njoj (XVIII. gimnazija) radi kao profesor hrvatskog jezika već trideset godina. Tjera djecu da čitaju knjige. Neke od njih i sam piše. Prvo je pisao za odrasle. Počeo je s tankima od stotinjak stranica, to su dvije knjige priča Mišolovka Walta Disneya i Anđeo u ofsajdu, a onda se prebacio na one deblje, od petsto ili šesto stranica; to su romani Kalendar Maja i Putujuće kazalište. Tek kad je sasvim odrastao i približio se starosti, počeo je pisati i knjige za djecu. Do sada je objavio dvije slikovnice, San ljetne noći i Suze svetog Lovre. Za prvu dobio je Nagradu Grigor Vitez i to je vjerojatno bila početnička sreća. Ova je treća. Knjige su mu prevedene na desetak jezika. Živi u Zagrebu, redovito jede, puno spava i predsjednik je Hrvatskog društva pisaca.

Dominik Vuković rođen je u Zagrebu 1990. godine. Završava Akademiju u klasi Svjetlana Junakovića 2015. godine. Sudjeluje na mnogim likovnim kolonijama i radionicama te izlaže na nekoliko grupnih i četiri samostalne izložbe. Surađuje s raznim hrvatskim izdavačkim kućama. Ilustrirana novela Dugog putovanja cilj Michaela Endea, slikovnice San ljetne noći Zorana Ferića i Muha u ateljeu Sanje Lovrenčić uvrštene su među 25 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga 2019. i 2020. prema izboru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Za autorsku slikovnicu Svjetlana i sni o letu dobio je Nagradu Grigor Vitez. Živi i radi kao freelance ilustrator, grafičar i slikar u Zagrebu, a od 2019. godine radi kao vanjski suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Grafičkom odsjeku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu