Page arrow

Pauline mačke

Book pauline macke rgb

Autor: Vlasta Golub, Ana Vujasić

Izdavač: Ibis grafika

Godina izdanja: 2020

Cijena: 120,00 kn

Broj stranica: 159

Uvez: tvrdi

Za djecu

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Radnja romana (za djecu i mlade)  odvija se za vrijeme ljetnih praznika kada troje prijatelja, Ada, Mihael i Brankec svoju dosadu krate uzbudljivim noćnim pustolovinama koje nerijetko znaju završiti komičnim ishodom. Preokret u njihovu druženju i pomutnja u njihovim međusobnim odnosima događa se kada na scenu stupa ljepotica Leonarda. Istovremeno s njezinim dolaskom započinje i detektivski dio romana. Osim što nastojimo saznati što se skriva iza njezinih postupaka i lijepog lica, zajedno s glavnim likovima romana otkrivamo i saznajemo mnogo i o njima samima.

Vlasta Golub rođena je u Virovitici gdje i završava srednjoškolsko obrazovanje. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali već punih dvadeset i osam godina profesionalno je zaposlena kao glumica u Kazalištu Virovitica. U svojoj dosadašnjoj glumačkoj karijeri igrala je u predstavama za odrasle, jednako kao i u onima za djecu i mlade. Uz svoj glumački  poziv uvijek je gajila ljubav spram književnosti i književnom stvaranju.

Rukopis njezina romana namijenjena tinejdžerima O ljubavi, spletkama i svemu pomalo proglašen je najboljim na natječaju Zvonko Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade 2016. godine te je u njihovoj nakladi iste godine i objavljen. Ovaj je roman Ministarstvo kulture nagradilo stimulacijom svrstavši ga među najbolja književna ostvarenja za 2016. godinu. Roman Eva, mala žena objavljen je 2018., također u nakladi  HDKDM-a. Bio je u užem izboru za nagradu Grigor Vitez i u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu