Petak
17.05.2019.

Kuku i Riku
A+ A-

U malenom selu, na malenom imanju, živjela jednom dvojica čupavaca Tonči i Đuro, okruženi domaćim životinjama. Njihov se život odvijao između rada u polju i sviranja raznih instrumenata. Glavni junaci priče, međutim, nisu čupavci nego njihova dva pijetla, blizanci Kuku i Riku, koji nakon idiličnog djetinjstva dospijevaju u ruke beskrupuloznim Burazima… Kuku i Riku morat će tada upotrijebiti svu svoju hrabrost i vještinu kako bi se vratili bezbrižnom kljucanju po seoskom dvorištu.

Nikolina Manojlović Vračar diplomirala je slikarstvo u klasi prof, A. Rašića, na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Status samostalne multimedijalne umjetnice stječe izlažući samostalno i sudjelujući na skupnim izložbama, baveći se land-artom, urbanim intervencijama i performansom. Članica je HDLU-a, HZSU-a i HDKDM-a. S rođenjem djece (njih troje), sve se više okreće radu s djecom i za djecu. Tako nastaje autorska slikovnica Starac dugačka brka (pohvala dječjeg žirija na natječaju Ovca u kutiji) i autorska ilustrirana zbirka pjesama za djecu Kako misli jure jednog malog Jure. Osim vlastitih tekstova ilustrirala je  slikovnicu Dr. Crveni Nos Jelene Pervan i zbirku pjesmica za djecu Arka od slova Aljoše Vukovića. Njena zbirka pjesama Što sve – ilustrirana enciklopedija glagola uvrštena je među najljepše dizajnirane hrvatske knjige u 2018. i donijela autorici pohvalu nagrade „Grigor Vitez". Od 2006. do danas piše scenarije i vodi emisiju Ninin kutak, u sklopu programa za djecu i mlade pri HRT-u. Jedan je od osnivača umjetničke organizacije Artomobil, koja je uvrštena u očevidnik kazališta pri Ministarstvu kulture. Kroz Artomobil djeluje kao autorica, scenografkinja i/ili izvođačica u predstavama za djecu.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.