Četvrtak
21.11.2019.

Vuk i breza
A+ A-

Beskrajno inventivnom imaginacijom te već od svoje prve knjige dosljednom provedbom tema i motiva na takorekuć onirički hipnotičan, duboko ambijentalan način, Ana Brnardić se u svakoj novoj zbirci ovjerovljuje kao pjesnikinja prirode. Pedantna arhitektica raskošnih pjesničkih vrtova. Njezina se poezija može usporediti s ishodištem koje sebe i svoj razvoj pisanjem spoznaje te razdvaja bića i stanja, kao što kaže stih pjesme Enigma: „Ljubljeni prsti, koji odvajaju čistu zimu od povijesti."

Putujući kroz različite tematske cjeline koje napučuju duboki bunari svega poticajnoga tom krajnje perceptivnome senzibilitetu lirskoga subjekta; kroz sve što napučuje duboko osoban, ali odavna autorski prepoznatljiv imaginarij - obitelji, šume, ptica, zavičaja i djetinjstva, ili pak izleta na selo, glazbe i minulih ljubavi – čini se kao da pjesnikinja nama, suputnicima, želi darovati nove uši. Nježna, dobro ugođena ticala. Od ove čađave digitalne civilizacije ljepotom oprane, ozdravljene uši za slušanje „jezika ptica", točnijih riječi i preciznijih značenja svega onoga što je važno, ali je pomno skriveno.
(Dorta Jagić)

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.