Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Patnje mlade hane

Book patnje mlade hane

Autor: Katja Gorečan

Izdavač: Jesenski i Turk

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Paula Ćaćić

Cijena: 79,00 kn

Broj stranica: 63

Uvez: meki

Poezija

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

hana je neki dan srela muškarca, s kojim je nekad imala vrlo zanimljiv spolni odnos. odvezao ju je svojim velikim autom negdje u močvaru, i kada su se vraćali, izmoreni i zadovoljni, kavalirski ju je pohvalio, "čim sam te vidio, znao sam." što si znao? da ćeš se dobro jebati." kasnije je hana saznala da je taj muškarac imao ženu, koja je kod kuće umirala od raka. to je bio vrhunac haninog poniženja.

možda misli da će muškarac jednom brinuti za nju, dati joj smisao, ali otkako je pročitala ljubavnike, nada u takvu budućnost se raspala.

zato ostaje sama. poput svih drugih koji toga nisu svjesni u tolikoj mjeri kao hana.

"no, ako su svi ostali ljudi sami kao i ja, zapravo smo svi zajedno i nema mjesta panici.

Katja Gorečan prvostupnica je komparativne književnosti i teorije književnosti te magistra dramaturgije i scenske umjetnosti. Sudjelovala je na tečaju kreativnog pisanja te se specijalizirala za dramaturgiju, što je rezultiralo uprizorenjem njene jednočinke Sedam djevojačkih pitanja. Pjesme su joj prevedene na ruski, hrvatski, poljski, francuski, nizozemski, flamanski, španjolski, engleski, litavski i grčki jezik.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu