Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Izabrane pjesme

Book 127190157 3487036071390003 8235303833394146778 n

Autor: Louise Elisabeth Glück

Izdavač: Naklada Bošković

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Petar Opačić

Cijena: 168,00 kn

Broj stranica: 190

Poezija

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Američka spisateljica Louise Elisabeth Glück ovogodišnja je dobitnica Nobelove nagrade za književnost ''za nepogrešiv poetski glas koji jednostavnom ljepotom individualno čini univerzalnim''. Rođena je 22. travnja 1943. u New Yorku, živi u Cambridgeu u Massachusettsu, uglavnom nepoznata našem čitateljstvu iako je u SAD-u primila brojna pjesnička priznanja i nagrade.

U proteklih pola stoljeća objavila je petnaestak samostalnih zbirki stihova. Ovo je prvi put da se njezine pjesme objelodanjuju u prijevodu pjesnika Petra Opačića u jednom širem izboru (92 pjesme) iz kojega se može pratiti njezin pjesnički opus koji je književna kritika okarakterizirala kao ''posebnu usredotočenošću na rasvjetljavanje aspekata traume, želje i prirode''.

Istražujući ove široke teme poznata je po svojim iskrenim izrazima tuge i izolacije. No književna je kritika istaknula i njezinu autobiografsku izgradnju pjesničkih osobnosti, emocionalni intenzitet i te oslanjanje na klasičnu mitologiju, povijest ili prirodu kako bi izmeditirala osobna iskustva i suvremeni život.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu