Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Vježbanje nemogućeg

Book unnamed

Autor: Una Bauer

Izdavač: Centar za dramsku umjetnost i OAZA

Godina izdanja: 2021

Cijena: 120,00 kn

Broj stranica: 416

Uvez: meki

Ostalo

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Kroz seriju razgovora s članovima BADco., monografija prezentira poetiku te skupine, njihove estetske odabire, njihovo situiranje u kontekst hrvatske umjetničke i kulturne nezavisne scene, društveni i politički angažman, metodologiju njihovih umjetničkih istraživanja i raznovrsnost i multidisciplinarnost njihovih projekata. Radi se o projektu koji nudi uvid u procese nastajanja predstava i ključeve za razumijevanje jednog od najkompleksnijih umjetničkih jezika ovih prostora.

Budući da se radi o skupini koja je dvadeset godina bila prisutna na sceni, i koja je o temama relevantnima za nezavisnu kulturu progovarala u svojim predstavama, te čije je djelovanje bilo duboko premreženo s raznim akterima na sceni, i u zagovaračkom i političkom smislu, ova je monografija ne samo svjedočanstvo o njihovom radu, već i svjedočenje o zadnjih dvadeset godina nezavisne umjetnosti i kulture u Hrvatskoj, osobito u polju izvedbenih umjetnosti ali i šire, o borbi za eksperiment, istraživanje i odstupanje od konvencionalnih umjetnički formi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu