Page arrow

Tiskano izdanje DRUGOG KADRA (2015. – 2020.)

Book dk naslovnica

Autor: Jelena Pašić, Nika Petković, Davor Konjikušić (urednici)

Izdavač: DRUGI KADAR

Godina izdanja: 2021

Cijena: knjiga je besplatna i može se nabaviti u Booksi, 0 kn

Ostalo

Knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Tijekom pet godina postojanja, školu umjetničke fotografije DRUGI KADAR završilo je otprilike sedamdeset polaznika, različitih predznanja, senzibiliteta i ambicija. S vremenom, ovaj edukacijski program razvio se i oblikovao u malu platformu za stvaranje kritičkog mišljenja, ali i u odskočnu dasku za sve one koji su stečeno znanje nastavili koristiti i usavršavati baveći se fotografijom.

Iako svjesni da je nemoguće obuhvatiti rezultate rada svih sedamdeset polaznika koji su tijekom godina završili edukacijski program, voditelji škole odlučili su u obliku tiskane publikacije predstaviti selekciju koncepcijski i izvedbeno zaokruženih radova nastalih u okviru programa škole DRUGI KADAR. Serije fotografija desetero odabranih autora ne gravitiraju oko jedne tematske okosnice, niti nastoje propitivati jednoznačnu problematiku. One prije svega reflektiraju pluralizam tema, stilova i pristupa koji je od samog početka obilježavao svaku generaciju polaznika. Radovi predstavljeni u publikaciji ukazuju na promišljanje osnovnih fotografskih formi, pejzaža i portreta, na višoj, složenijoj razini, ali i na promatranje i bilježenje svakodnevnog, slijedeći potrebu za sagledavanjem stvarnosti iz neke druge perspektive.

U publikaciji DRUGI KADAR (2015. – 2020.) predstavljeni su radovi Ivone Grepo, Vladimira Kokića, Maje Medenjak, Stipe Mlikotića, Jurja Močilca, Gorana Novosela, Sare Pukanić, Edite Sentić, Vanje Vascarca i Katarine Zlatec, uz uvodne tekstove voditeljica škole Jelene Pašić i Nike Petković, te osnivača škole Davora Konjikušića.

Knjigu možete besplatno nabaviti u Booksi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu